Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@16:23:26 GMT

روایتی از خاطرات رنگارنگ انقلاب در مدارس

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۲۵۱۴۳

روایتی از خاطرات رنگارنگ انقلاب در مدارس

این روزها فرصت مغتنمی است تا از خاطرات نوستالژیک مدرسه در ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی بگوییم، باید از لحظه‌های شادی نوشت که در ذهن فرزندان این مرز و بوم به یادگار مانده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی برای کسانی که آن روزها را از نزدیک دیده و با تمام وجود لمس کرده اند ولو در آن زمان در سنین نوجوانی یا کودکی بوده باشند مالامال از خاطره هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان ایامی که شیرین ترین خاطرات دانش آموزان دهه شصت و زیباترین خاطره های کودکی و نوجوانی، سن شور و نشاط و هیجان را برای ما رقم زد.

برپایی جشن‌های انقلاب در مدارس شور و نشاط وصف‌ناپذیری داشت، یادش به خیر… اون موقعا که دبستانی و راهنمایی بودیم، دهه فجر که می رسید چقدر خوشحال می‌شدیم. آوای سرودهای انقلابی، برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری و ورزشی، درست کردن کاغذ دیواری و رقابت برسر آذین بندی کلاس ها و مدرسه بر شدت این هیجان ها می افزود.

 

کلاس‌های رنگی

یکی از دانش آموزان دهه شصتی که حالا مادری خانه‌دار است، می گوید: آن سال‌ها انگار بیشتر از هر کسی ما دانش‌آموزها منتظر رسیدن بهمن‌ ماه بودیم. فرقی نداشت ساکن کدام شهر یا روستا باشیم؛‌ دهه فجر برای همه ما پر بود از خاطرات رنگارنگ. هیچ کدام از ما، روزهای انقلاب را به چشم ندیده بودیم و چندان در جریان اتفاق‌های سیاسی بهمن ۱۳۵۷ نبودیم، اما بس که از همان دو کانال تلویزیون‌های سیاه و سفید صحنه‌های انقلاب را دیده و سرودهای انقلابی را شنیده بودیم که چشم و گوش‌مان با انقلاب آشنا بود و برای حال خوشی که با آغاز دهه فجر انتظارمان را می‌کشید سر و دست می‌شکستیم.

وی که در دبستان سمیه در شهر بیرجند تحصیل می کرده است، ادامه می دهد: آن سالها بهمن که از راه می‌رسید بیشتر از هر زمان دیگری آزادی عمل پیدا می‌کردیم. اجازه داشتیم هر کاری که به برگزاری باشکوه‌تر برنامه‌های دهه‌ فجر کمک می‌کرد انجام دهیم. گذشته از این در آن سال‌ها امکانات زیادی نبود، ‌اطلاعات چندانی از دنیای اطراف‌مان نداشتیم و سادگی اصل اساسی زندگی‌ها بود، برای همین بشدت از تغییر و تنوع استقبال می‌کردیم.

در دهه شصت، جشن های دهه فجر در بیرجند نه فقط در مدرسه ها بلکه همه جا بود، تو کوچه و خیابون، تو مسجد، تو مغازه ها و حتی توی خونه ها. یادمه من و دوستام این ایام ریسه های مثلثی با پرچم ایران و تصویر امام توی کلاسای مدرسمون می بستیم. بادکنک های رنگارنگ باد می کردیم و با نخ آویزون می کردیم.

 

«بوی گل سوسن و یاسمن آید/عطر بهاران کنون از وطن آید»

یکی دیگر از دانش‌آموزان سال‌های ابتدای پیروزی انقلاب هم این طور می گوید: زنگ‌های تفریح از هرجای مدرسه صدای موسیقی و سرودهای انقلابی به‌گوش می‌رسید. یکی از سرودهای انقلابی که من خیلی به اون علاقه داشتم سرود «بوی گل سوسن و یاسمن آید/عطر بهاران کنون از وطن آید/ رهبر محبوب خلق از سفر آمد/دیو چو بیرون رود فرشته در آید…» بود. واقعا یادش بخیر. دهه فجر توی همه مدرسه های گروه های سرود داشتند که بیشتر هم همون سرودهای انقلابی رو که از صدا و سیما پخش می شد همخونی می کردند. سرودهای «بهمن خونین جاویدان»، «به لاله در خون خفته»، «بهاران خجسته باد»، «بانگ آزادی»، «ایران ایران ایران رگبار مسلسل‌ها، «الله الله» و …

وی بیان می کند: امروز با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی، همچنان این سرودهای انقلابی هستند که بیش از هر چیزی یاد انقلاب را زنده نگه می‌دارند و مخاطبان را متوجه انقلاب می‌کنند. تاثیری که این سرودها در مدارس به روی دانش‌آموزان می‌گذارند، شگرف و انکار ناپذیری است. خیلی از دانش‌آموزان اولین تصاویری که از انقلاب در ذهن‌شان پدید می‌آید از همین سرودهای انقلابی است و با همین سرودهاست که یاد می‌گیرند چطور امام راحل را دوست داشته باشند.

او ادامه می دهد: «شرشره» آن روزها مد بود. دست‌اندرکاران مدرسه به هر کدام از کلاس‌ها، از آن کاغذ‌های رنگی و ادوات زرقی برقی می‌دادند تا کلاس‌ها تزئین شود. حتی بچه‌های کلاس برای بر پا کردن بهتر جشن و تزئینات بیشتر کلاس، پول‌های توجیبی‌شان را روی هم می‌گذاشتند تا در بر پا کردن جشن، سری میان سرها داشته باشند.

 

طراحی روزنامه دیواری خواندنی

و اما یکی دیگر از برنامه‌های ثابت دهه فجر در مدارس، تهیه روزنامه دیواری بود. از هر کلاس یک یا دو نفره و یا گروهی دور هم جمع می‌شدند و با ذوق و سلیقه خود اخبار و مطالب مختلف رو روی مقوایی بزرگ طراحی می‌کردند. لطیفه، شعر، داستان کوتاه، مطالب کوتاه علمی، سخنان بزرگان، احادیث و روایات و بریده های عکس های جالب از روزنامه ها و مجلات و عکس امام و شهدا معمولا جزء جدائی ناپذیر بیشتر این روزنامه دیواری ها بود.

یکی دیگر از دانش آموزان آن روزها با اشاره به این که یک هفته مانده به ایام الله دهه فجر برنامه ریزی های زیادی برای برگزاری باشکوه جشن های دهه فجر بین دانش آموزان انجام می شد، می گوید: دهه فجر برای ما مساوی با شادمانی بود. توی هر کلاس دانش‌آموزها به گروه‌های چندنفره تقسیم می‌شدیم و رقابت عجیبی بر سر روزنامه‌دیواری درمی‌گرفت.

وی در ادامه توضیح می دهد که برای تهیه روزنامه دیواری یکی چیستان طرح می‌کرد، آن یکی برای جدول سؤال‌های سخت انتخاب می‌کرد و یکی مسئول لطیفه بود و کسی هم که خط زیباتری از بقیه داشت مسئولیت نوشتن مطالب روزنامه دیواری با او بود. خیلی وقت‌ها بعد از مدرسه در خانه یکی از بچه‌ها جمع می‌شدیم و کارهای نهایی روزنامه‌دیواری را انجام می‌دادیم. آخرسر هم نوبت به تزئین روزنامه‌دیواری می‌رسید و تمیزکاری‌های نهایی. از آنجاکه کاغذ دفترهایمان کاهی بود و به مقواهای روغنی عادت نداشتیم، اول مطالب را با مداد می‌نوشتیم و بعد با خودکار، پررنگ‌شان می‌کردیم. برای همین گاهی جوهر پخش می‌شد ‌یا رد مداد باقی می‌ماند که در مراحل پایانی باید آنها را تمیز می‌کردیم.

او که دانش آموز در مدرسه شهید قرنی در بیرجند بوده است، می افزاید: تیتر «امام آمد» را وسط مقوا می‌نوشتیم و بریده روزنامه یا حتی بریده عکس امام را از کتاب درسی‌مان کش می‌رفتیم و می‌چسباندیم وسط روزنامه دیواری. بعد با نوار چسب‌های رنگی برای روزنامه دیواری‌مان حاشیه درست می‌کردیم و آخر سر هم با گواش و مسواک می‌افتادیم به جان مقوا و مثلاً پرتوافشانی‌اش می‌کردیم. خلاصه هرکسی هر کاری از دستش بر می‌آمد انجام می‌داد تا روزنامه دیواری‌مان برگزیده شود.

 

شادمانی دهه فجر در شبکه شاد

آن سالهای پرخاطره با همه سادگی اش گذشت و رسید به این سالها. نمی دانم بچه های امروز با شنیدن عنوان «دهه فجر» چه تصاویر و تصوراتی به ذهنشان می آید. حتی این را هم نمی دانم که بچه ها از انقلاب و امام چه می دانند و چه ها نمی دانند!؟

اگر چه امسال در چهل و سومین بهار انقلاب دانش‌آموزان خراسان جنوبی پشت میز نیستند و کرونا نگذاشته است جشن انقلاب را در مدارس برپا کنند اما مطمئناً شادمانی دهه فجر را هر چند کمرنگ‌تر اما از طریق مجازی و شبکه شاد تجربه می کنند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: سرودهای انقلابی روزنامه دیواری دانش آموزان کلاس ها دهه فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۵۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد

به گزارش قدس آنلاین، سید کاظم حسینی امروز، ۱۷ اردیبهشت در آئین افتتاحیه طرح ملی ماهر که با حضور معاون جوانان و کارکنان جمعیت هلال احمر استان در دبستان پسرانه دکتر حسابی شیراز برگزار شد، گفت: پس از برگزاری دوره آموزشی استانی تربیت مدرس ماهر با هدف توانمندسازی مراقبین سلامت و مربیان هلال احمر برای آموزش دانش‌آموزان و والدین ایشان در مدارس، مقرر شد که آموزش دو ساعته سرفصل‌های طرح ماهر ویژه گروه هدف انجام شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش فارس ادامه داد: دانش‌آموزان با مهارت‌آموزی می‌توانند به درک عمیق‌تری از آموخته‌های خود دست یابند و برای ساختن آینده‌ای بهتر گامی موثر بردارند.

وی با اشاره به اهمیت مهارت‌آموزی و مهارت‌افزایی دانش‌آموزان افزود: دانش‌آموزان با شرکت در این طرح همزمان با تحصیل، با این مهارت‌ها آشنا خواهند شد و با اشاره به طرح دادرس در دوره متوسطه اول به مهارت آموزی دانش آموزان در هر مقطع تحصیلی متناسب با سن دانش آموزان تاکید کرد.

رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش فارس نیز گفت: سرفصل‌های آموزشی طرح ماهر شامل آموزش شماره‌های اضطراری و نحوه انتقال اطلاعات به امدادگران در شرایط بحرانی و بروز حوادث، مدیریت بحران و کنترل استرس، شناسایی نقاط امن و ناامن، پناه‌گیری ایمن و کمک‌های اولیه ویژه والدین و دانش‌آموزان دوره دوم ابتدایی است.

فاطمه قاسمی افزود: طرح ماهر با هدف افزایش آمادگی و تاب‌آوری دانش‌آموزان و والدین با مهارت‌آموزی، ارتقای کیفیت سلامت جسمانی و روانی دانش‌آموزان والدین و فرهنگیان، افزایش سطح ایمنی، کاهش آسیب‌پذیری و پیامدهای ناشی از وقوع حوادث در مدارس، اجرا خواهد شد.

وی در تشریح دیگر اهداف افزود: توسعه و ترویج ظرفیت‌های خود امدادی و دگر امدادی مبنی بر مهارت‌ورزی دانش‌آموزان والدین و مربیان، استفاده از ظرفیت آموزش همسالان و سفیران سلامت در گسترش مهارت‌های امدادرسانی، ایجاد همدلی با آموزش مهارت‌های امداد و نجات بر پایه ارزش‌های هم نوع دوستی از دیگر اهداف این طرح است.

رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش فارس گفت: دانش‌آموزان با قرائت سوگندنامه متعهد شدند که نسبت به حفظ جان خود و هم نوعان شان مسئولانه و با کسب مهارت‌های لازم رفتار کنند و برای مهارت‌آموزی هلال احمری تلاش کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • تحقق نیمی از تعهدات خیران مدرسه ساز در سال گذشته
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید
  • موضع تازه و متفاوت یک روزنامه درباره گشت ارشاد
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • مرور خاطرات دوران تحصیل پس از ۴۵ سال
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری