Web Analytics Made Easy - Statcounter

«دفتر سرود آوای رضوان» از نهادهای موسیقایی زیر مجموعه مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی با برگزاری یک مراسم افتتاحیه کار خود را آغاز کرد.

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، مراسم افتتاحیه دفتر آوای رضوان در تهران وابسته به مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی صبح امروز ۳۰ دی ماه با حضور محمدعلی چمی‌گو مدیرعامل مؤسسه، حمید حسن‌پور رئیس دانشکده رسانه خبرگزاری فارس، دلاوری مدیر دفتر رسانه‌ای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و جمعی از مربیان سرود برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست چمی‌گو با اشاره به پیشینه فضای سرود اظهار کرد: سرود از ابتدای انقلاب همواره مورد توجه قرار می‌گرفت و حتی با ورود رهبر انقلاب به کشور ایشان با سرود روبه‌رو شدند اما سال‌ها بعد به دلایل مختلفی این هنر به حاشیه رانده شد و هم کسانی که سرود می‌خواندند و از سویی دیگر متولیان فرهنگی و هنری نتوانستند این قابلیت‌ها را شناسایی و پیگیری کنند.

وی افزود: البته برخی هنرهای نزدیک به سرود توانستند با تغییراتی که در سبک‌ها می‌دانند برای کار خود جذابیت ایجاد کنند و جای سرود را بگیرند. ضمن این که در  مساجد هم سرود کار می‌شد اما گروه‌ها خودشان را با مساجد تطبیق نمی‌دادند و به همین دلیل کم کم کنار گذاشته شدند و به حاشیه رفتند.

مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی تأکید کرد: در یکی دو سال اخیر با همت اهالی سرود، مربیان و اساتید کار را آغاز کردیم و به همت آستان قدس رضوی حرکت‌های خوبی اتفاق افتاد. البته یکی از برنامه ‌های محوری آستان قدس بحث سرود است که آن را به صورت جدی پیگیری می‌کند و در واقع این از مطالبات فرهنگی آستان قدساست. این فرایند به آرامی پیش رفت تا اینکه ابتدای امسال یکی دو گروه سرود، آثاری را در محضر رهبر معظم انقلاب اجرا کردند. مقام معظم رهبری آن روز توجه ویژه‌ای به این گروه‌ها نشان دادند و با آنها صحبت کردند و ایشان چندین مرتبه در مراسم تأکید کردند که چنین حرکت‌هایی ادامه پیدا کند.

چمی‌گو ادامه داد: در مدت این دوسال همکاری با گروه‌های مختلف اتفاقات خوبی رقم خورد و ما در سراسر کشور و در تمامی نماز جمعه‌ها ۵ یا ۶ اجرای خوب و منسجم داشتیم که آخرین آن مصادف با شهادت سردار سلیمانی بود که ۷ گروه یک سرود واحد را در سراسر کشور اجرا کردند. به نظرم این یکی از پتانسیل‌های سرود است اما با وضعیت مطلوب فاصله بسیاری داریم.

وی تأکید کرد: البته رسیدن به نقطه مطلوب الزامات زیرساختی مادی و معنوی دارد که بخشی از آن در آستان قدس رضوی انجام شده است و می‌بینید که در شهر مشهد هیچ برنامه‌ای نیست که در آن سرود اجرا نشود. اما برای کشوری شدن نیاز به الزاماتی داریم و باید نقش صدا و سیما هم در این میان بیشتر شود و ما به کمک رسانه ملی برای اطلاع رسانی نیاز داریم.

در ادامه حسن‌پور به الزاماتی برای بهبود شرایط موسیقی و سرود اشاره کرد و گفت: در وهله نخست باید بررسی کنیم که ریل‌گذاری این فعالیت‌ها چگونه باید اتفاق بیفتد. ضمن این که باید بدانیم چه شد که سرود در ابتدا و اوج روزهای انقلاب جایگاه خوبی داشت اما با گذشت سال‌ها به صفر میل کرد؟ سطح دوم ریل گذاری درباره این نکته است که نگاه نظام فرهنگی به این گروه‌ها چگونه است و حلقه اتصال نظام فرهنگی و این گروه‌ها باید مشخص شود. ضمن این که چندین نهاد همچون آستان قدس رضوی، کانون فرهنگی مساجد، آموزش و پرورش و ... در این میان همکاری دارند و باید مناسبات میان آنها مشخص شود.

رئیس دانشکده رسانه خبرگزاری فارس تأکید کرد: البته یکی از آفت‌ها این است که این فعالیت‌ها قائم به ذات شناخته نشده‌اند و وقتی حمایت نباشد آنها هم متوقف می‌شوند لذا باید تمهیداتی اندیشید که گروه‌ها به طور مستقل فعالیت و از طریق کارشان هم درآمد کسب کنند. البته باید این فعالیت‌ها بدون از بین رفتن رسالت‌هایشان به صورت مستقل ادامه پیدا کند.

وی یادآور شد: البته مشکل ما در میان جوانان و نوجوانان بحث هویت است و این چنین فعالیت‌های فرهنگی مانند حضور در گروه‌های سرود می‌تواند برای آنها جنبه هویت یابی داشته باشد اما آفت‌هایی هم به همراه دارد که اگر به خوبی مدیریت نشود، می‌تواند موجب سرخوردگی شود.

در ادامه دلاوری مسئول اسبق خانه سرود کشور و مدیر دفتر رسانه‌ای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تصریح کرد: یکی از حوزه های جدی بحث آموزش و توانمندسازی گروه های سرود است. متاسفانه بسیاری فضای علمی سرود را به خوبی نمی‌شناسند. یکی از اهداف سرود جریان سازی و گفتمان سازی است و باید ادبیات را در آن جدی بگیریم و این هم افزایی را میان دستگاه‌ها و نهادهای متولی سرود را جدی تر بگیریم و البته اجازه ندهیم سرود به سمت سفارشی شدن حرکت کند.

جابر قربانی‌نسب مربی سرود نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: مدتی قبل در حضور مقام معظم رهبری یک سرود اجرا کردیم که ایشان به آن توجه ویژه‌ای داشتند و بارها تأکید کردند که این حرکت‌ها را ادامه دهید. گروه «نسیم رحمت» از جمله مجموعه‌هایی است که با وجود امکانات کم به کار خود ادامه می‌دهد و امروز در شرایطی هستیم که بیش از ۱۰۰۰ نفر خواهان عضویت در این گروه هستند. ما در این چارچوب خواهان این هستیم که مجموعه‌ای چون دفتر سرود آوای رضوان به کمک گروه‌های سرود بیاید و مکان تمرین را به ما اختصاص دهد.

در ادامه این نشست همتی‌فر مدیر پردیس توانا عنوان کرد: پردیس توانا از مجموعه‌های تازه تأسیس وابسته به آستان قدس رضوی است که عمدتاً در حوزه کودک و نوجوان به فعالیت مشغول است. ما در این حوزه سرود را ذیل تعلیم و تربیت قرار داریم و سرود از حوزه‌های خوش سابقه‌ است و ما نیز دهه فجر را به سرودهایش می‌شناسیم. ضمن این که خیلی از پیام‌های انقلاب از طریق همین سرود به جامعه نمایش داده شده است. بنابراین معتقدم که سرود یک مقوله تربیتی است که هم روح را تربیت می‌کند و هم قابلیت‌های آموزش دارد. این شرایط بازخوانی یک مدل اجتماعی است که توسط دوستان آوای رضوان در مشهد شکل گرفت و امروز در تهران ادامه پیدا می‌کند.

یادآور می شود، این دفتر با همکاری مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و بنیاد فرهنگی رضوی در راستای اشاعه سرودهای ملی و مذهبی و فعال کردن ظرفیت‌های نوجوانان و جوانان مستعد در حوزه سرود در تهران فعالیت خواهد کرد. واحد آوای رضوان زیر نظر مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی توانسته با برنامه‌های مختلف در حوزه سرود مانند برگزاری جشنواره سراسری آکاپلای آوای رضوان، تولید سرود و نماهنگ در مناسبت‌های ملی و مذهبی، اجرای سرود به سبک آکاپلا(بدون همراهی ساز)توسط گروه‌های جوان و نوجوان در معابر پر تردد شهری و مراسم‌ گوناگون مانند نماز جمعه، حال و هوای ویژه‌ای در گوشه و کنار کشور ایجاد کند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آستان قدس رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۲۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آماده‌ی دهه‌ کرامت است

برنامه‌های آستان مقدس حضرت معصومه(س) به‌مناسبت دهه کرامت با حضور معاون فرهنگی این آستان تشریح شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد مشرف، معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه (س) اظهار کرد: برای سایر روزهای دهه کرامت نیز عناوینی ازجمله «حضرت فاطمه معصومه(س)، بهترین دختر دنیا، الگوی عفاف و حجاب»، «زیست عفیفانه به دست بانوی کرامت و مهربانی»، «شهر مقدس قم حرم اهل بیت (ع)، خواستگاه انقلاب اسلامی» انتخاب شده است.
مشرف اینگونه ادامه داد: «خدمت کریمانه، مشارکت مردمی، اقتدار مردمی»، «امامزادگان پرچمداران جهاد تبیین و معرفت‌افزایی»، «امین ولایت، عزیز برادر»، «مساجد تراز اسلامی، خواستگاه والدین ولایی، شهیدان خدایی»، «مبارزه با ظالم، دفاع از مظلوم، زمینه‌ساز ظهور منجی»، «ماه امید، نشاط معنوی، زیارت عارفانه» و «خاندان موسی بن جعفر(ع)، الگوی خانواده ایمانی» از دیگر عناوین انتخاب شده برای روزهای دهه کرامت هستند.
وی با بیان اینکه مراسم افتتاحیه دهه کرامت در قالب مراسم خطبه‌خوانی ۲۰ اردیبهشت‌ماه ساعت ۷:۳۰ در شبستان امام خمینی برگزار می‌شود بیان کرد: این مراسم با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری و آیت‌الله سیدمحمد سعیدی، تولیت حرم بانوی کرامت و مدیحه‌سرایی حاج عباس حیدرزاده و شعرخوانی مجید تال و مجری‌گری مهدی کلانترزاده برگزار می‌شود. همچنین تشکیل ستاد ملی تکریم دختران در دستور کار قرار دارد و در این ستاد، حرم بانوی کرامت، دبیرخانه پایگاه و راهبری برای کنشگران فرهنگی و اجتماعی در حوزه دختران و بانوان است.
معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه(س) راجع به مراسم جشنی که در ۲۰ اردیبهشت‌ماه در شب میلاد بانوی کرامت برگزار می‌شود توضیح داد: این جشن با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری و مدیحه‌سرایی مجید بنی‌فاطمی در حرم بانوی کرامت برگزار می‌شود و همچنین ۲۲ اردیبهشت‌ماه، صبح روز میلاد نیز مراسم دعای ندبه با سخنرانی حجت‌الاسلام رفیعی و ندبه‌خوانی محمدرضا طاهری برگزار می‌شود. وی با اشاره به اجتماع دانشجویی دختران در عصر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه ادامه داد: اجتماعات و جشن‌هایی برای تکریم دختران در حرم برگزار می‌شود به عنوان نمونه عصر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۵ هزار نفر از دختران دانشجو سراسر کشور در شبستان امام خمینی (ره) حرم بانوی کرامت حضور پیدا می‌کنند، در این مراسم حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان و مداحی حدادیان و شعرخوانی علیرضا برقعی برگزار می‌شود.

مشرف درباره‌ی اجتماع دختران طلبه و بانوان امدادرسان افزود: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه اجتماع دختران طلبه در حرم بانوی کرامت برگزار می‌شود. همچنین اجتماع بانوان امدادرسان هلال احمر و اجتماعات سایر گروه‌ها و اصناف دیگر نیز در حرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه گفت: اعزام خادمان حرم حضرت معصومه(س) با عنوان سفیران کریمه امسال نیز مانند سال‌های گذشته انجام می‌شود تا فضای معنوی حرم بانوی کرامت را در قم، ۲۵ شهر و ۲۹ کشور نیز فراهم کرده و شخصیت ایشان را به مردم معرفی کنند.

وی با بیان اینکه در ۲۰۱ نقطه در سراسر دنیا، مراسم و جشن‌های میلاد حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود تصریح کرد: در سراسر ایران در بقاع متبرکه و مساجد نیز به مناسبت دهه کرامت جشن‌هایی برگزار خواهد شد.

مشرف ادامه داد: علاوه بر خطبه‌خوانی مراسم آغازین جشن‌های دهه کرامت، از روز شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه، هر روز مراسم خطبه خوانی با حضور گروه‌ها، اصناف و اقشار مختلف مردم در حرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی حرم بانوی کرامت افزود: جشن تکلیف ویژه نومکلفان در سطح ملی با حضور دختران به تکلیف رسیده برگزار می‌شود تا آغازی برای عبادت و بندگی آنان در دهه کرامت باشد.

مشرف، برگزاری نشست علمی پژوهشی با موضوع زیارت و شخصیت‌شناسی حضرت معصومه(س)، کرسی تلاوت فاطمی با حضور قاریان برجسته ملی و بین‌المللی، برگزاری مسابقه قرآنی ویژه بانوان، تجلیل از بانوان حافظ قرآن و اجتماع بانوان بین‌الملل برای زبان‌های مختلف را از دیگر برنامه‌های دهه کرامت معرفی کرد.

وی بیان کرد: در حوزه رسانه نیز تولیدات رسانه‌ای در شبکه‌های ملی نیز پخش می‌شود؛ در شامگاه ۲۰ اردیبهشت‌ماه در اعتاب مقدسه، بقاع متبرکه و مساجد سراسر کشور، قرائت سراسری زیارتنامه حضرت معصومه(س) انجام می‌شود. جمعه ۲۱ اردیبهشت‌ماه در سالروز میلاد حضرت معصومه(س)، شخصیت بانوی کریمه توسط ائمه جمعه سراسر کشور در خطبه‌های نماز جمعه انجام می‌شود.

مشرف با بیان اینکه محفل ادبی شعر ویژه بانوان نیز در ایام دهه کرامت برگزار می‌شود، گفت: برنامه‌های ویژه کودکان و نوجوانان نیز امسال با قوت بیشتری صورت می‌گیرد و در سالروز میلاد حضرت معصومه(س)، هدیه‌ای از متبرکات حرم به دختران زائر اهدا خواهد شد. همچنین موزه فاطمی در روز میلاد نیز به صورت رایگان و در سایر روزهای دهه کرامت نیم بها پذیرای بازدید کنندگان است.

اهدای درب طلای حرم امام رضا(ع) از طرف حرم حضرت معصومه(س) در دهه کرامت
هادی محمودنژاد، معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت گفت: در ایام دهه کرامت به همت خادمان حضرت معصومه(س) اتفاقاتی در حوزه‌های هنری و مهندسی این آستان مقدس از جمله افتتاح برخی پروژه‌ها و رونمایی از برخی دستاوردهایی که در طول سال گذشته در این آستان مقدس انجام شده رقم خواهد خورد.

وی اظهار کرد: از یکسری پروژه‌ رونمایی خواهد شد. تکمیل ضریح مطهر رأس الحسین(ع) برای کشور سوریه که به همت خادمان حرم مطهر بانوی کرامت انجام شده و در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) رونمایی می‌شود و آماده ارسال به آن مکان مقدس است.

معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به درب طلایی که برای حرم حضرت رضا (ع) در کارگاه هنری آستان مقدس بانوی کرامت ساخته شده است، گفت: این درب طلای فاخر با بهره‌گیری از هنرمندان قم، اصفهان و تیم فنی و هنری آستان قدس رضوی و حمایت دو نفر از خیرین ساخته شده و در دهه کرامت ضمن رونمایی برای نصب به حرم امام رضا (ع) ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه این دو پروژه از منابع خیرینی که با آستان مقدس همکاری می‌کنند تأمین شده است، افزود: همچنین در موکب حرم مطهر حضرت معصومه (س) در عمود ۱۰۸۰ مسیر نجف به کربلا ساخت یک زائرسرا به زیربنای ۳ هزار مترمربع شروع شده برای ارائه خدمت به زائران اربعین می‌باشد. پیش بینی می‌شود که ساخت این زائرسرا تا پایان دهه کرامت به بهره‌برداری برسد.
محمودنژاد ادامه داد: ما در حرم مطهر حضرت معصومه (س) پروژه‌های هنری و عمرانی از جمله کاشی‌کاری، نقاشی و مقرنس‌کاری داریم که برخی در فاز اول و برخی در فاز تکمیلی قرار دارد و در دهه کرامت رونمایی می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین صفر فلاحی، مدیر حرم بانوی کرامت گفت: دهه کرامت ظرفیتی برای اقدامات فرهنگی، تبلیغی، ترویجی، اجتماعی و عمرانی است و حرم حضرت معصومه (س) دومین حرم اهل بیت و یکی از مجموعه‌هایی است که نقش مهمی در مسائل فرهنگی و الگوسازی دارد.
وی ادامه داد: آن حضرت یکی از بهترین الگوها برای مسئله عفاف و حجاب هستند و حرم ایشان مرکز کرامت و محل ترویج علوم اسلامی است و حتماً حکمتی دارد که بزرگترین حوزه علمیه در کنار حرم ایشان قرار دارد و امروز دانش‌پژوهان از ۱۱۰ کشور جهان در جوار آستان آن حضرت در حال تحصیل هستند.

فلاحی با اشاره به اینکه اصحاب رسانه همانند سنوات گذشته با نشر اخبار دهه کرامت نشاط اجتماعی فراگیر را در این ایام ایجاد کنند، بیان کرد: درخواست ما این است که نهادها، برنامه‌های متوازنی در این دهه داشته باشند و از پرداختن به شخصیت حضرت معصومه (س) و معرفی جایگاه و ویژگی‌های ایشان با تولید محتوا و کار فرهنگی، تبلیغی، ترویجی و رسانه‌ای غافل نشوند.

وی با اشاره به اینکه در صحن جوادالائمه و پیامبر اعظم و میدان آستانه نیز مواکب به زائرین خدمت‌رسانی می‌کنند، بیان کرد: مردمی کردن جشن‌های دهه کرامت کار بسیار مهمی است و همه باید به آن بپردازیم و زمانی موفق هستیم که مثل عاشورا بر در هر خانه بیرق دهه کرامت توسط خود مردم نصب شود. گل‌آرایی ضریح حرم توسط خادمان حرم بانوی کرامت با همکاری خادمان حرم امام رضا (ع) انجام می‌شود.

فلاحی با اشاره به اینکه فضا سازی محیط حرم بانوی کرامت و پیرامون حرم بیش از سال‌های گذشته در دستور کار قرار دارد، افزود: سرکشی از خانواده‌های شهدا و مدارس و دانشگاه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی توسط سفیران کریمه انجام می‌شود.

خبرنگار: زینب دده‌بیگی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229531 برچسب‌ها ایسکانیوز

دیگر خبرها

  • اسامی ۱۶ گروه برگزیده دومین جشنواره ملی سرود کانون اعلام شد
  • آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آماده‌ی دهه‌ کرامت است
  • کلنگ‌زنی چایخانه آستان قدس رضوی در شهر زنجان
  • کلنگ‌زنی چایخانه آستان قدس رضوی در سطح شهر زنجان
  • فراخوان جشنواره «راویان غدیر» در استان قزوین
  • دومین فراخوان جشنواره استانی «راویان غدیر»
  • ارسال سند محتوایی ۲۰ برنامه‌ آستان قدس رضوی برای عتبات
  • برگزاری یادواره شهدای طلبه و فرهنگی در شهر خرو
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • راهیابی دو گروه سرود از چهارمحال و بختیار به جشنواره نغمه‌های روشن فردا