Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - موسيقي ما – تصوير لحظه ورود امام خميني (ره) به وطن و پايين آمدن ايشان از پلکان هواپيما در روز 12 بهمن 1357 براي ايرانيان با يک سرود خاص گره خورده است. سرود «بوي گل سوسن و ياسمن آيد» که آن زمان توسط جوانان انقلابي روي ديوارهاي شهر نگاشته مي‌شد و هنوز هم پس از سال‌ها جايگاه ويژه‌اي در طرح‌هاي گرافيکي مرتبط با دهه فجر و ايام 22 بهمن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين سرود با شعر و موسيقي مرحوم «محمدعلي ابرآويز» ساخته شده بود و مردم از مدت‌ها قبل از ورود امام خميني (ره) به ايران آن را زمزمه مي‌کردند. خصوصاً از روز 26 دي که شاه خائن از ايران فرار کرد مصرع «ديو چو بيرون رود فرشته در آيد» بيش از پيش ذکر شعارهاي مردم انقلابي شد.
سرود بوي گل سوسن و ياسمن آيد هم مانند تمام سرودهاي انقلابي آن دوره داستان‌هاي جالبي در پس توليدش دارد که محمدعلي ابرآويز قبلاً در گفتگويي به شرح آن پرداخته بود:«بنده كه در آن سال‌ها اكثر سرودهاي انقلابي را ساخته و يا تهيه‌كنندگي آن را بر عهده داشتم، ‌قطعه «بوي گل و سوسن و ياسمن آيد» يا همان «ديو چو بيرون رود» را قبل از آمدن امام به تهران ساختم. در واقع زماني كه ايشان در عراق بودند و حتي زودتر از اين كه سر و صداها با نوشتن اخبار در مطبوعات بلند شود، به ما خبر رسيد كه امام علاقه‌مند هستند كه به وطن برگردند، شما كاري مي‌توانيد بكنيد كه اين تبعيد بشكند و دولت مجبور به حضور ايشان در ايران شود؟ ما استوديو را براي ضبط اين كار دزديديم و مخفيانه كار كرديم، به طوري كه شب ها ساعت 30 : 19كه حكومت نظامي شروع مي‌شد، ما به اين استوديو مي‌رفتيم و 30 : 7صبح بيرون مي‌آمديم. در اين مدت همه نوازنده‌ها و خواننده‌ها، پابرهنه وارد استوديو مي‌شدند تا جاي پاي كسي روي زمين نباشد. همچنين هر چند دقيقه يكبار، پنجره ها را باز مي‌كرديم تا هوا جابه جا شود. از آنجايي كه آن استوديو در محله ارمني‌نشين‌ها بود، اين دوستان با ما همكاري زيادي مي‌كردند، به طوري كه آنها پشت پنجره‌ها كشيك مي‌دادند و وقتي ماشين گشت مي‌آمد، با طناب زنگوله دار كه روبروي استوديو آويزان كرده بودند، به ما خبر مي‌دادند. ما نيز سكوت مي‌كرديم تا ماشين رد شود.»
اما فريدون خشنود که سازنده قطعه ماندگار «الله الله» در روزهاي انقلاب اسلامي با صداي رضا رويگري است درباره سرود بوي گل سوسن و ياسمن آيد به خبرنگار «موسيقي ما» گفت:«در آن زمان هيچکس در جايگاه خودش قرار نداشت و خيلي‌ها در حال مبارزه و در خيابان بودند. اولين فکر و حرکت براي ساخت سرود انقلابي براي من بود و با اين سرود جمهوري اسلامي ايران به مردم اعلام شد. اين سرود براي مردم بود و با ايده‌اي که از خودشان گرفتم ساختم. اما بايد بگويم که من تمام سرودهاي اول انقلاب را دوست دارم و همه آنها زيبا است. نمي‌توانم نظري درباره تک تک آنها عنوان کنم چون هرکدام جايگاه خاص خودشان را دارند. نظر من مهم نيست چون مهم اين است که براي مردم خاطره شده است. هر کسي بگويد که يک سرود انقلابي از ديگري بهتر است درست نيست و امکان اعمال نظر شخصي روي اين آثار وجود ندارد. سرودهاي انقلاب به بخشي از تاريخ ايران تبديل شده است و نمي‌توانيم نقدي به آنها وارد کنيم. اگر بخواهيم وارد عمق اين سرودها شويم بايد از 80 ميليون ايراني دليل موفقيت سرودها را بپرسيم.»
بعداً اسم آقاي ابرآويز را شنيدم و با ايشان آشنايي نداشتم. ساخت سرودهاي انقلابي در آن زمان مثل الان نبود که مثلاً به استوديو پاپ برويم و با حضور هنرمندان ديگر کاري را توليد کنم. هنرمندان انقلاب دور از هم و در سکوت کارهايشان را توليد مي‌کردند و بعداً متوجه مي‌شديم که يک سرود توليد و پخش شده است. باز هم مي‌گويم که مهم تأييد مردم است و اين سرود و ساير آثار را دوست دارند. من هم خدا را شاکر هستم که قطعه الله الله مورد تأييد مردم قرار گرفته است.»

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۲۹۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیج سازندگی؛ نهالی روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج سازندگی، سرلشگر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انتشار پیامی سالروز تأسیس بسیج سازندگی را تبریک گفت.

در متن این پیام آمده است: 

بسم الله الرحمن الرحیم

کار جهادی به معنای کار برخاسته از ایمان و به کارگیرنده هرچه بیشتر از ظرفیت وجودی انسان است.

مقام معظم رهبری

۱۷ اردیبهشت‌ماه در تقویم تاریخی میهن اسلامی مزین به نام بسیج سازندگی از نهاد‌های روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی است؛ امروز بسیج سازندگی ارائه تعریف نوینی از مدیریت جهادی در عرصه‌های سرنوشت و دلدادگی و ولایتمداری در مسیر تابناک آرمان‌های انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

بسیج سازندگی طی سال‌های فعالیت خود با اتکا به انگیزه و همت والای جوانان مومن و انقلابی و ورود به میدان‌های سازندگی، خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی و دیگر عرصه‌های مختلف نیاز کشور به ویژه عمرانی، آبرسانی، نهضت کمک‌های مؤمنانه، اقتصاد مقاومتی و ... به شایستگی از توانمندی‌های شگفت‌آور و غیر قابل انکار خود برای آبادانی ایران عزیز رونمایی کرد و با ترسیم نقش مؤثر پویا و حیات‌بخش تجربه گرانبها و الهام‌بخشی فراروی علاقه‌مندان به انقلاب و نظام اسلامی فراتر از جغرافیای این سرزمین گشود.

حضور مجاهدانه و هوشمندانه در صحنه‌های پرمسئولیت خدمت‌رسانی و مردم‌یاری با نصب‌العین قرار دادن منویات و رهنمود‌های حکیمانه رهبر عظیم‌الشأن انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای از شاخصه‌های برجسته سازمان بسیج سازندگی است که موجبات گسترش فرهنگ و تفکر ناب جهادی بعنوان یادگار ارزشمند حضرت امام خمینی (ره) را بین جوانان ایران اسلامی رقم زده است.

اینک در گام دوم انقلاب اسلامی که تجلی عزت‌مداری، اقتدار، پیشرفت و شکوه ایران عزیز در مسیر تمدن‌سازی و درک عصر ظهور است، باور داریم رفع محرومیت با اتکال به خداوند متعال و برخورداری از تفکر و روحیه جهادی و عمل انقلابی و اعتماد به نیروی انسانی مخلص و شیفته خدمت و فداکاری امکان‌پذیر خواهد بود.

اینجانب سالروز تشکیل بسیج سازندگی را به مسئولان ارجمند و یکایک جهادگران خدوم این نهاد مقدس تبریک می‌گویم و امیدوارم حرکت متعهدانه و مخلصانه جهادگران ولایی و انقلابی تحت تعالیم اسلام ناب محمدی (ص) و آموزه‌های تاریخی انقلاب، در راستای جلب رضای پروردگار، خرسندی مقام عظمای ولایت و رهبری و رضایت ملت شریف ایران، شکوهمندانه و پرفروغ‌تر از گذشته تداوم یابد.

سرلشگر پاسدار حسین سلامی 
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرمانده کل سپاه پیام داد
  • سرلشکر سلامی: رفع محرومیت تنها با نیروی انسانی مخلص امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با عمل انقلابی امکان پذیر است
  • بسیج سازندگی؛ نهالی روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی
  • فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی و عمل انقلابی امکان‌پذیر است
  • برگزاری یادواره شهدای طلبه و فرهنگی در شهر خرو